F TV1000 najave za srpanj 2023. - Totally Glamourous

TV1000 najave za srpanj 2023.


Magla 
Petak 7. srpnja u 21:00 

Nakon žestoke oluje, gust oblak magle obavija gradić u Maineu, zatočivši umjetnika Davida Draytona i njegovog petogodišnjeg sina u mjesnoj trgovini namirnicama, zajedno s drugim ljudima. Uskoro otkrivaju da se u magli kriju grozote koje prijete njihovim životima i zdravom razumu. 

Tematski blok: Znanstveno-fantastične nedjelje 
Svake nedjelje navečer, od nedjelje 9. srpnja u 21:00 

Koncept znanstvene fantastike opčinjava nas oduvijek. Obožavamo biti preneseni u daleke svjetove i zamišljati život u dalekoj budućnosti. Ovog ljeta sagledavamo taj žanr iz svih kutova, od distopijskih verzija budućnosti do vlada koje u potpunosti nadziru sve aspekte života te od nevidljivosti i alternativnih svemira do svijeta punog zombija. Uz holivudske legende poput Paula Verhoevena, Roberta Rodrigueza, Tarsema Singha, Jonathana Demmea i Franka Oza u redateljskoj stolici i uloge koje su obilježile karijere glumicama i glumcima poput Nicole Kidman, Kevina Bacona, Denzila Washingtona i Jennifer Lopez, istražujemo opasnosti napredne tehnologije, posljedice neobuzdane moći i bijeg od stvarnosti koji može pružiti samo znanstvena fantastika. 

San za životom 
Petak 14. srpnja u 21:00 

Nakon neuspjeha njegove nove drame 'Little Mary', J. M. Barrie u Kensington Gardensu upoznaje udovicu Sylviju i njezina četiri sina. Pokaže se kao sjajan drug u igri i zamjenski otac dječacima, a njihove maštovite ludorije nadahnu ga da napiše dramu o dječacima koji ne žele odrasti. Barriejev producent je skeptičan, no pristaje postaviti predstavu 'Petar Pan' premda je uvjeren da ona neće uspjeti privući publiku iz viših slojeva.

CONVERSATION