F Javna premijera dokumentarnog filma „TOVA – najbolja ruka, najlošiji lakat“ ovu subotu u Dugoj Resi - Totally Glamourous

Javna premijera dokumentarnog filma „TOVA – najbolja ruka, najlošiji lakat“ ovu subotu u Dugoj Resi

Premijera prvog dokumentarnog filma o „zlatnoj ljevici hrvatskog sporta“, višestrukom državnom i europskom prvaku te svjetskom prvaku i doprvaku u stolnom tenisu, Antunu Tovi Stipančiću ove će se subote, 20. srpnja u 21 sat održati u Amfiteatru Duga Resa, inače Tovinom rodnom gradu, u sklopu Riječnog kina.

Tova je uvijek bio čvrsto uz Dugu Resu. I kao šampion svijeta i kao jedan od najnagrađenijih stolnotenisača. Njegovi su prijatelji normalni, „mali ljudi“ koje je upoznao kao dječak igrajući se na Mrežnici i sanjajući dječački san o uspinjanju na svjetski stolnoteniski Mount Everest, a sve što je sanjao – ostvario je!“, rekao je producent filma Petar Ćurić.

Građani Duge Rese imaju priliku prvi vidjeti film o svom slavnom sugrađaninu, a isti će film biti dio stalnog postava Muzeja svjetskog stolnog tenisa u Šangaju, jedinog službenog muzeja stolnog tenisa na svijetu. Jedan od svojih prvih velikih mečeva Tova je odigrao upravo s tadašnjim prvakom svijeta, Kinezom Chuangom Tse Tungom, kojeg je pet godina poslije i pobijedio.

O životu i uspjesima Antuna Tove Stipančića u filmu govore svjedoci Tovina vremena, poznati sportski djelatnici i sportaši, između ostalih i ljuti Tovin konkurent i suparnik Istvan Jonyer. Film prati Tovin životni put od rođenja u Dugoj Resi, preko osvojenih 27 europskih i svjetskih medalja pa sve do preranoga odlaska.

Kreativni tim filma čine redatelj i scenarist Damir Jelić, producent Petar Ćurić i autor glazbe Boris Dugi-Novački. Aranžman potpisuje Ognjen Gravora, stihove interpretira Goran Grgić, grafiku i grafički dizajn potpisuje Anamarija Latković, montažer i asistent redatelja je Jure Radelić, koautor glazbe je Tomislav Radić, glas za lik Istvana Jonyera daje Damir Valent, a kameru i zvuk potpisuju Nikola i Srećko Radelić.

Film traje 52 minute, a trailer filma može se pogledati na službenoj YouTube stranici.

CONVERSATION