31/07/2024

Prepuna Vela Luka pjevala u jedan glas za Olivera na koncertu „Trag u beskraju“ - fantastična atmosfera i emotivan nastup plejade najboljih hrvatskih glazbenika

 

Vela Luka je i ove godine od 26. do 31. srpnja ispunjena posebnim emotivnim nabojem tijekom trajanja manifestacije „Trag u beskraju“ koja slavi stvaralaštvo Olivera Dragojevića. Prekrasna ljetna večer i središnji koncert na moru najboljih hrvatskih glazbenika u ponedjeljak 29. srpnja podsjetili su ne samo što to bješe ljubav, nego kolika je i dalje i uvijek će biti ljubav prema hrvatskom glazbenom velikanu koji je ostavio bogato glazbeno naslijeđe. Ovaj projekt organizira se kao hommage Oliveru Dragojeviću, u čast njegovom liku i djelu, a svake godine podsjetnik je koliki je trag ostavila njegova glazba u ljudima.

Koncert na rivi na pontonu bio je pozornica na kojoj su nastupili Zorica Kondža, Jelena Rozga, Petar Grašo, Dalmatino, Tomislav Bralić i klapa Intrade, Giuliano, mlade nade hrvatske glazbene scene Martin Kosovec i Roko Blažević, Antonio Serrano, Daniele di Bonaventura uz Simfonijski orkestar pod ravnanjem Alana Bjelinskog. Glazbeni producent središnjeg koncerta Ante Gelo, dugogodišnji Oliverov prijatelj i suradnik, ovim povodom je izjavio:

Meni ovo znači puno, prvenstveno iz poštovanja prema čovjeku koji nam je u životu priuštio tako lijepe trenutke, dane, koncerte, atmosfere na bini, snimanja, tako lijepu glazbu. I sve što smo prošli s njim, znam da se nikad neće ponoviti. Iz čiste zahvalnosti, lijepo je jednom godišnje se prisjetiti svog prijatelja i pokazati da se prijateljstva ne zaboravljaju. A kako ide vrijeme, raste i odgovornost da sačuvamo nešto od te lijepe glazbe što je ostalo. Lijepo je prisjetiti se tog divnog čovjeka, da se svi okupimo, da pjevamo i sviramo, a tu je toliko ljudi koji isto misle, vole glazbu i vole se prisjetiti Olivera Dragojevića.“

I ove godine koncert je bio otvoren za javnost i publika je pratila koncert s rive, iz brojnih brodica i kafića, a koncert je imao i direktni prijenos na prvom programu HRT-a.

Trag u beskraju“ se nastavlja i nakon glavnog koncerta, a u utorak 30. srpnja s početkom u 21:30 na pijaci ispred crkve sv. Josipa je klapska večer s Tomislavom Bralićem i klapom Intrade, a karte za taj koncert su puno unaprijed rasprodane. Zadnja večer, 31. srpnja rezervirana je za jazz večer, također ispred pijace, gdje će od 21:30 nastupiti Antonio Serrano i Federico Lechner izvodeći djela poznatih jazz velikana. Ulaznice se mogu kupiti na stranici Entrio.hr i u uredu Turističke zajednice Vela Luka radnim danom od 8 do 21h.