F Samsung koristi svoju vrhunsku tehnologiju, posebice 5G povezivost, kako bi obožavateljima diljem svijeta približio najuzbudljivije trenutke Olimpijskih igara u Parizu 2024. - Totally Glamourous

Samsung koristi svoju vrhunsku tehnologiju, posebice 5G povezivost, kako bi obožavateljima diljem svijeta približio najuzbudljivije trenutke Olimpijskih igara u Parizu 2024.

Samsung je ponosan na gotovo 40-godišnju tradiciju partnerstva s Olimpijskim i Paraolimpijskim igrama, doprinoseći transformaciji olimpijskog i paraolimpijskog iskustva svojim mobilnim inovacijama. Od trenutka kada se Samsung prvi put pojavio kao lokalni sponzor Olimpijskih igara u Seulu 1988. i postao svjetski partner na Zimskim olimpijskim igrama u Naganu 1998., tvrtka je rasla sa svakim olimpijskim izdanjem a ove godine obilježava 14. put da služi kao službeni Partner za komunikacijsku i računalnu opremu.

U bliskoj suradnji s MOO-om, Samsung je tijekom godina predstavio mnoge inovacije:

 

  • Prvi Call Home program, 1998. godine, koji je omogućio gotovo 2500 natjecatelja da besplatno zovu svoje obitelj kući, još dok je pristup mobilnim telefonima bio ograničen;
  • Aplikaciju Wireless Olympic Works (WOW), prvu službenu olimpijsku informacijsku uslugu na mobilnom telefonu, koja je postala dostupna javnosti u Vancouveru 2010., pružajući obožavateljima najnovija ažuriranja za vrijeme Igara izravno na njihove mobilne telefone.
  • Aplikaciju WOW koja se razvila u potpuno multimedijsko iskustvo na OS-u pametnog telefona, uključujući Android, u Riju 2016. i postala najčešće preuzimana aplikacija za Olimpijske igre u povijesti, s više od sedam milijuna preuzimanja i više od jedne milijarde pregleda iz cijelog svijeta.

 

Uz poticanje mobilnih inovacija, Samsung je također pridonio načinu na koji se sportaši i osoblje povezuju i komuniciraju tijekom Igara. Od Nagana 1998. Samsung je sportašima i osoblju opskrbio ukupno više od 120.000 mobilnih proizvoda.

Nastavno na ovaj trend, ove godine svečanost otvaranja i jedriličarsko natjecanje koriste više od 250 Galaxy telefona instaliranih na 85 brodova, za što je trebalo preko 360 dana testiranja, a u testiranju je sudjelovalo više od 100 Samsung stručnjaka. Najveći izazov je bio kretanje brodova, jer se očekivana pokrivenost mrežom neprestano mijenja s valovima, tako da su stručnjaci ove južnokorejske tvrtke morali osigurati da nema praznina kako bi osigurali potpunu pokrivenost. Zasebno je proučavana svaka antena kako bi se procijenio točan domet, a kao tehnološki partner, Samsung se oslonio na Curwb tehnologiju koja povezuje brodski relej s obalom.

Ove godine u Parizu, Galaxy tehnologija i 5G povezivost omogućuju obožavateljima da budu bliže akciji nego ikad prije, a mi imamo video iza kulisa koji pokazuje koliko je truda uloženo u ovaj projekt, pogledajte!

CONVERSATION