31/07/2024

Srednjovjekovni Viteški Turnir na Papuku – događaj koji ne smijete propustiti

 

Park prirode Papuk ovog kolovoza (10.-11.) postaje mjesto nevjerojatnog povratka u prošlost. Pridružite nam se na Srednjovjekovnom viteškom turniru međunarodnog karaktera, koji će ove godine biti održan u bajkovitom Slatinskom Drenovcu, na samom ulazu u Park prirode.

Srednjovjekovni viteški turnir na Papuku postao je jedan od najiščekivanijih događaja u kalendaru, privlačeći posjetitelje iz različitih dijelova zemlje i svijeta, a manifestaciji se pridružuju I brojne gostujuće viteške skupine koje će napraviti pravi srednjovjekovni spektakl.

Posjetitelji će imati priliku zaroniti u povijest, gdje će svaki detalj biti pažljivo rekonstruiran kako bi se dočarala autentična srednjovjekovna atmosfera. Miris baruta, zveket mačeva i oklopa te oživljene bitke iz 16. stoljeća između kršćana i Turaka za utvrdu Klak, koja je pod osmanskom okupacijom bila 150 godina, vratit će vas u davno prošla vremena.

Deseci viteških udruga iz različitih krajeva demonstrirat će vještine i borbe koje su bile karakteristične za to doba. Oklopi, mačevi, lukovi i strijele, tehnike borbe te oblačenje u autentične kostime bit će sveobuhvatni elementi koji će posjetitelje povesti na putovanje kroz vrijeme.

Ova manifestacija pružit će nevjerojatne prilike za edukaciju i zabavu. Posjetitelji će moći prisustvovati demonstracijama borbe vitezova, oživjeti svijet tržnica s rukotvorinama i srednjovjekovnim delicijama te se upustiti u interakciju s članovima viteških udruga kako bi saznali više o povijesti, tehnologiji i načinu života srednjeg vijeka.

Organizatori su posebno osmislili sadržaj kako bi privukli sve generacije. Djeca će imati priliku iskusiti čaroliju srednjeg vijeka kroz prilagođene aktivnosti i igre koje će ih uvući u svijet viteških pustolovina. Također, odrasli posjetitelji bit će zahvaćeni ozračjem prošlosti dok će svjedočiti hrabrim vitezovima u borbi za čast i slavu.

Pozivamo sve ljubitelje povijesti, obitelji s djecom i sve one željne jedinstvenog doživljaja da nam se pridruže u ovoj nevjerojatnoj avanturi. Vidimo se na Papuku!

Cijena ulaznicena Viteški turnir iznosi 5 eura za odlasle, 3 eura za djecu od 7 godina i umirovljenike, a djeca do 7 godina na turnir ulaze besplatno.

Više informacija te cijeli program možete potražiti na www.viteskiturnir.com