21/08/2024

Fantastična adaptacija kultnog romana The Day of the Jackal zadovoljit će i najkritičnije ljubitelje krimi serija

 

Jedinstveni i neuhvatljivi samotni ubojica Šakal (Eddie Redmayne) živi od ubojstava naručenih od najboljeg ponuditelja. Međutim, prateći svoju najnoviju žrtvu, susreće sebi ravnog protivnika u liku uporne agentice britanske tajne obavještajne službe (Lashana Lynch). Ona počinje loviti Šakala u uzbudljivoj potjeri mačke i miša diljem Europe uništavajući sve pred sobom.

U serijise također pojavljuju zvijezda TV serije Money Heist Úrsula Corberó, Charles Dance (Rabbit Hole, Game of Thrones, The King’s Man) kao Timothy Winthrop, Richard Dormer (Blue Lights, Fortitude, Game of Thrones) kao Norman, Chukwudi Iwuji (Guardians of the Galaxy Vol.3, The Split) kao Osita Halcrow, Lia Williams (The Capture, The Crown) kao Isabel Kirby, Khalid Abdalla (The Crown, The Kite Runner) kao Ulle Dag Charles, Eleanor Matsuura (The Walking Dead, I Used To Be Famous) kao Zina Jansone, Jonjo O’Neill (Andor, Bad Sisters) kao Edward Carver i Sule Rimi (Classified, Andor) kao Paul Pullman.

Bilješke za urednike:

Radi se o desetodijelnoj adaptaciji antologijskog romana Fredericka Forsytha na temelju kojeg je 1973. snimljen i nagrađivani film u produkciji studija Universal Pictures. Za produkciju serije, čiji su naručitelji Sky Studios i Peacock, odgovorna je producentska kuća Carnival Films, iz koje su izišle i serije poput Downton Abbey i The Last Kingdom, a dio je Universal International Studios, odjela u sklopu Universal Studio Group.

Scenarij za seriju napisao je i prilagodio Ronan Bennett, autor i scenarist hvaljene drame Top Boy. Redatelj je Brian Kirk (Game of Thrones, Luther, Boardwalk Empire), dobitnik međunarodnih nagrada.

Gareth Neame i Nigel Marchant izvršni su producenti za Carnival Films. Redmayne je također izvršni producent, a Lynch izvršna koproducentica. Sam Hoyle je izvršni producent za Sky Studios. Sue Naegle izvršna je producentica, a Marianne Buckland izvršna koproducentica. Christopher Hall je producent, a Emily Shapland koproducentica. Frederick Forsyth je savjetodavni producent.

The Day of the Jackal najnoviji je projekt koji ilustrira zajedničku snagu grupe Comcast koja ujedinjuje kreativnost kuća Universal Studio Group i Sky Studios, globalni doseg studija Sky i Peacock s intelektualnim vlasništvom studija Universal Pictures. NBCUniversal Global TV Distribution pobrinut će se za međunarodnu prodaju serije. Radi se o desetodijelnoj adaptaciji antologijskog romana Fredericka Forsytha na temelju kojeg je 1973. snimljen i nagrađivani film u produkciji studija Universal Pictures. Za produkciju serije, čiji su naručitelji Sky Studios i Peacock, odgovorna je producentska kuća Carnival Films, iz koje su izišle i serije poput Downton Abbey i The Last Kingdom, a dio je Universal International Studios, odjela u sklopu Universal Studio Group.