F Ivanić-Grad ima prirodna blaga za vitalnost i zdravlje - Totally Glamourous

Ivanić-Grad ima prirodna blaga za vitalnost i zdravlje

 

Wellness donosi brojne blagodati za tijelo i um, pomažući u smanjenju stresa, poboljšanju kvalitete sna i jačanju imuniteta. Redovita praksa wellnessa potiče opuštanje, povećava mentalnu jasnoću i podiže razinu energije. Kroz tehnike kao što su meditacija, masaža i vježbe poput joge, wellness pomaže u postizanju ravnoteže između tijela i duha, čime doprinosi dugoročnoj vitalnosti i boljem osjećaju općeg zdravlja.

Već više od 30 godina, Ivanić-Grad je poznato lječilišno mjesto. Slana termalna voda i nalazište ljekovitog naftalanskog ulja pozicionirali su ovaj grad na kartu Hrvatske i Europe. U Ivanić-Gradu se, uz Azerbajdžan, nalazi jedino takvo nalazište ljekovitog naftalana. Razvojem Specijalne bolnice Naftalan i osttak gradskog područja se formirao u skladu lječilišnim središtem.

U cilju promocije zdravog života, oslobađanja od svakodnevnog stresa, pražnjenja uma, te relaksacije duha i tijela, u kolovozu se odvijao ljetni program pod nazivom Wellbeing Summer u Ivanić- Gradu. Aktivnosti na otvorenom uz rijeku Lonju bile su usmjerene na pojedinca: vježbe svjesnog disanja i pokreta, pilates, tai chi i zvučne kupke uz posjete promo wellness tretmanima, saunama, masažama, teretanama i poliklinikama u Ivanić- Gradu.

Predstavljamo novi turistički proizvod, prepoznat od strane Hrvatske turističke zajednice i Turističke zajednice Zagrebačke županije, koji donosi inovativni pristup zdravstvenom turizmu. Ovaj selektivni oblik turizma usmjeren je na produljenje boravka gostiju u destinaciji kroz integraciju zdravstvenih usluga i wellness programa s lokalnim kulturnim i prirodnim bogatstvima. Poseban naglasak stavljen je na suradnju s ostalim dionicima, uključujući lokalne zajednice, zdravstvene ustanove i pružatelje smještaja. Ova priča predstavlja pionirski poduhvat na našem području, otvarajući vrata za daljnji razvoj lokalnog turizma“, naglasila je direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije Ivana Alilović.

Wellbeing Summer program prvi je takve vrste u Ivanić-Gradu u cilju promocije grada kao lječilišnog mjesta sa ponudom dodatnih sadržaja tijekom ljetnih mjeseci. „Uz medicinske usluge u Specijalnoj bolnici Naftalan i srodnim ustanovama, kroz ovaj program umrežili smo i promovirali privatne ponuđače usluga za njegu tijela na području grada. Usluge su povoljnije od velikih gradova, pa smo zadovoljni odazivom te ćemo program nastaviti i sljedeće ljeto. Od proljeća do jeseni ostvarili smo povećanje broja posjetitelja pa su ovakve aktivnosti koje populariziraju zdravstveni turizam iznimno važne za naš grad“, istaknula je Ana Gašparović, direktorica Turističke zajednice Grada Ivanić-Grada. U razdoblju od 1. lipnja do 15. kolovoza povećan je broj dolazaka na bazene i u spray park za 33% u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Najavila je kako će kapaciteti Naftalana proširiti u dijelu wellness sadržaja putem NPOO sredstava.

Ivanić-Grad je grad triju crnih zlata – nafte, naftalana i bučinog ulja i upravo ta promocija naftalana vezana je uz promociju zdravlja u ljetnim mjesecima. Vježbe su bile prilagođene ljetnom vremenu i prostoru na kojem se održavalo. „Spojili smo jednostavne pokrete sa svjesnim disanjem da svi koji vježbaju osvijeste svoje pokrete i svoje disanje te da ih usklade. Cilj je da svatko bude svjestan svog tijela, da ga prati i vježbe izvodi u skladu sa svojim mogućnostima, bez boli i uz dobre osjećaje. Jer cilj vježbanja je da smo zdravi, pokretni i fleksibilni“, rekla je Ankica Bešter, ABIssa.

U šest dana tijekom vikenda u kolovozu, održano je 14 aktivnosti na kojima je sveukupno sudjelovalo 120 osoba. Za sve sudionike bilo je osigurano osvježenje uz poklon paket naftalanske kozmetike, a podijeljena je i nagrada iz tombole sa tretmanima i uslugama za njegu tijela.

Bazeni Naftalana i dalje pružaju osvježenje od ljetnih vrućina, a Spray park djeci osigurava beskrajnu zabavu i igru. Hlad potražite u Marčanskim šumama, a nakon svih aktivnosti pojedite nešto fino u nekom od brojnih restorana ili ruralnih turizama. Zaokružite dan istraživanjem u kukuruznom labirintu, jedinstvenoj atrakciji za velike i male. Ivanić-Grad nije samo destinacija za oporavak tijela, već i mjesto gdje duh može pronaći mir i ravnotežu. Ovdje, u sinergiji prirode i vrhunskih zdravstvenih usluga, svaki posjetitelj može pronaći svoj put ka zdravlju i blagostanju.

Za realizaciju projekta sredstva su osigurana iz Fonda za turistički nedovoljno razvijena područja i kontinent temeljem Odluke Turističkog vijeća HTZ-a na prijedlog povjerenstva u kojemu su predstavnici HTZ-a, Ministarstva turizma i sporta RH i članovi turističkog vijeća regionalne turističke zajednice.

CONVERSATION