F GRIF otvara jesenski ciklus predavanja: Hrvatski putopisci govorit će o JAR-u, Madagaskaru, Tanzaniji, Keniji i Indiji - Totally Glamourous

GRIF otvara jesenski ciklus predavanja: Hrvatski putopisci govorit će o JAR-u, Madagaskaru, Tanzaniji, Keniji i Indiji

 

Serijal putopisnih predavanja "GRIF IPA - Pivska ekspedicija", u sklopu kojeg hrvatski putopisci vode posjetitelje na nezaboravno putovanje od Hrvatske do Indije, vraća se nakon ljetne stanke ponovno u zagrebačku Pivanu. U četvrtak, 12. rujna, u 19 sati održat će se prvo predavanje iz jesenskog ciklusa popularnog projekta kojeg organizira mikropivovara GRIF kako bi obilježila prvu godinu svog novog piva GRIF IPA.

Prvo izlaganje u jeseskom dijelu serijala predavanja je o Južnoafričkoj Republici, a održat će ga Patricia Lacković, mlada pustolovka koja je sa samo 31 godinom posjetila više od 70 zemalja diljem svijeta. Kao i tijekom proljetnog ciklusa, polaznici će na predavanju dobiti „mornarske“ knjižice u koje skupljaju žigove s predavanja. Posjetitelji koji prikupe četiri ili pet žigova u jesenskom ciklusu dobit će na posljednjem izlaganju poklon iznenađenja od mikropivovare GRIF.

U proljeće smo se otisnuli na jedinstveno putovanje riječima od Hrvatske do Indije kako bismo obilježili ‘djevičansko’ putovanje našeg piva GRIF IPA. U Pivani smo već posjetili Sardiniju, Baleare, Kanarske otoke i Zelenortske otoke, s time da je uvodno izlaganje održao poznati moreplovac Saša Fegić s kojim smo i napravili plan putovanja, odnosno stajališta od Hrvatske do Indije. U jesenskom dijelu ‘plovimo’ dalje prema Indiji, a pritom ćemo posjetiti južnu i istočnu obalu Afrike te poslušati iskustva jednih od najpoznatijih hrvatskih putopisaca”, navodi Dominik Palčić, menadžer za izvrsnost kupaca i potrošača iz tvrtke K Pivovari.

Nakon Južnoafričke Republike, slijede putopisi o sljedećim destinacijama: Madagaskar (26. rujna), Tanzanija (10. listopada), Kenija (24. listopada) te Indija (7. studenog). Predavanja će početi u 19 sati.

O Madagaskaru, odnosno “Velikom crvenom otoku”, pričat će Goran Šafarek, poznati hrvatski biolog, istraživač i fotograf koji je na najvećem otoku u Indijskom oceanu otkrio novu vrstu zmije. Svoje iskustvo iz Tanzanije, prijestolnice safarija, prenijet će profesionalni putnik, turistički novinar i influencer Vlado Šestan koji je mnogima poznat kao osnivač portala Travel Advisor čije savjete o putovanjima čita više od milijun turista. O Keniji će pak govoriti atletičarka Katarina Vukančić koja je posjetila najpoznatiji kamp za visinske trkačke pripreme u Iteni, rodnom mjestu i domu brojnih olimpijskih prvaka i svjetskih rekordera.

Zadnje predavanje bit će o Indiji, a održat će ga Tinka Ines Kalajžić, svjetska putnica, filmska radnica i fotografkinja. Ona je u Indiji provela šest mjeseci, a tijekom tog se razdoblja upoznala sa svim čarima zemlje, od nevjerojatnih festivala do spiritualnih obreda i jedinstvene hrane. Poslije toga se tri puta vraćala u Indiju po nekoliko mjeseci kako bi izbjegla hrvatsku zimu i slijedila vječno ljeto.

U sklopu posljednjeg susreta "GRIF IPA - Pivske ekspedicije" posjetitelji će također imati priliku saznati više o pivu zbog kojeg je putopisno putovanje i krenulo.

Sve zaiteresirane posjetitelje vodit ćemo u obilazak naše mikropivovare, a naši stručni pivari će ispričati proces nastanka GRIF IPA-e. Naime, proizvodnja je specifična jer uključuje proces suhog hmeljenja, metodu aromatiziranja piva dodatnom količinom hmelja. Svi će posjetitelji tako saznati tajnu koja se krije iza našeg aromatičnog piva te otkriti zašto za njega kažemo da je intenzivne hmeljne arome”, ističe Palčić.

GRIF IPA dostupna je cijele godine i to u staklenim bocama i limenkama od 0,5 L. Gorčina ovog piva je 50 IBU te sadrži 6% alkohola. GRIF IPA samo je dio stilova stalne ponude - Pale Ale, New England IPA i Pilsner. Više informacija o ovom pivu dostupno je na web stranici K pivovari.

CONVERSATION