F Knauf Insulation drugu godinu zaredom osvojio Zlatnu kunu - Totally Glamourous

Knauf Insulation drugu godinu zaredom osvojio Zlatnu kunu

 

Na svečanoj sjednici Gospodarskog vijeća HGK - Županijske komore Varaždin, održanoj 25. rujna, Knauf Insulation je drugu godinu zaredom osvojio prestižno priznanje „Zlatna kuna“ za veliko trgovačko društvo u Varaždinskoj županiji. Ova nagrada dolazi kao priznanje za odlične poslovne rezultate koje je kompanija postigla tijekom protekle godine, potvrđujući status lidera u industriji.

Priznanje je u ime Knauf Insulationa primio Stjepan Mršić, direktor tvrtke, koji je istaknuo ključnu ulogu cijelog tima u postizanju ovog uspjeha.

Velika mi je čast i zadovoljstvo što smo i ove godine dobili prestižno priznanje „Zlatna kuna“ za najuspješnije veliko trgovačko društvo u Varaždinskoj županiji, posebno jer smo ovo priznanje dobili drugi put zaredom. Zato smatram da je ovo priznanje potvrda našeg kontinuiranog uspjeha i napornog rada u svim segmentima poslovanja, što je prepoznato i od strane Gospodarskog vijeća HGK - Županijske komore Varaždin. Podsjetio bih da smo, još ne tako davne 2019. godine, osvojili Zlatnu kunu kao najuspješnije srednje trgovačko društvo i od tada smo, od najuspješnijeg srednjeg trgovačkog društva, u svega nekoliko godina dobili dvije godine uzastopce nagradu za najuspješnije veliko trgovačko društvo. Sve to dokazuje da smo ovih godina konstantno radili odličan posao, pogotovo na našoj izvrsnosti te da idemo u pravom smjeru, neprekidno rastemo i razvijamo se. Ovaj uspjeh možemo zahvaliti našim zaposlenicima, našim proizvodnim kapacitetima, brojnim inovativnim inicijativama, kao i našoj predanosti održivom poslovanju. Povećanje proizvodnje, izvoza, prihoda i dobiti dolazi kao rezultat tih napora, a ova nagrada nas dodatno motivira da i dalje nastavimo unaprjeđivati naše poslovanje“, rekao je Stjepan Mršić.

Knauf Insulation je u protekloj godini postigao rekordne kapacitete proizvodnje na svim linijama, što je rezultiralo značajnim povećanjem prodaje i odličnim poslovnim rezultatima. Prihodi su dostigli 98 milijuna eura, od kojih je značajan dio ostvaren na inozemnim tržištima, dok je dobit iznosila 14 milijuna eura. Ovi rezultati potvrđuju poziciju Knauf Insulationa kao jedne od vodećih kompanija, ne samo u Varaždinskoj županiji, već i na nacionalnoj razini.

Kompanija se ponosi i svojom predanošću održivosti i inovacijama. Već dugi niz godina, Knauf Insulation je jedina tvornica koja u proizvodnji kamene mineralne vune koristi ekološko vezivo bez fenol-formaldehidne smole.

Isto tako, u tijeku je investicija od 120 milijuna eura u novu proizvodnu liniju u Novom Marofu koja će omogućiti dvostruko povećanje proizvodnih kapaciteta i implementaciju najnovijih tehnologija koje će smanjiti utjecaj na okoliš. Osim toga, otvorit će se više od 80 novih radnih mjesta, što će pozitivno utjecati na lokalnu zajednicu.

Uvođenje nove tehnologije omogućit će Knauf Insulationu ostvarivanje ambicioznih ekoloških ciljeva, dodatno učvršćujući poziciju tvrtke kao predvodnika u održivoj industriji. Ključni aspekt ove investicije je i ulaganje u elektrifikaciju područja, gdje će povezivanje Novog Marofa na 110 kV mrežu osigurati napajanje cijelog grada i okolnih općina. Ovaj infrastrukturni projekt je nužan za održivi razvoj poslovanja i transformaciju industrijskog sektora mikroregije, a ima i značajnu ulogu na razini županije.

CONVERSATION