F Neretvanske mandarine na policama Kauflanda - Totally Glamourous

Neretvanske mandarine na policama Kauflanda

Pred nama su sve niže temperature, ali u moru jesenskih boja svake godine u ovo doba istakne se voćka koju svi volimo: stigle su nam mandarine! Kupci u Kauflandu mogu pronaći autohtonu sortu poznatu kao neretvanska mandarina, prepoznatljivu po posebnom okusu, sočnosti i specifičnoj aromi. Najpoznatija domaća mandarina uzgaja se u dolini rijeke Neretve – regiji poznatoj po idealnim klimatskim uvjetima za uzgoj upravo ovog voća.

Blaga sredozemna klima, plodno tlo i obilan vodeni režim čine Neretvu jednom od najznačajnijih lokacija za uzgoj mandarine koja je omiljena diljem zemlje, ali i izvan nje. Osim toga, neretvanska mandarina nosi oznaku zaštićenog podrijetla na razini Europske unije, što jamči njenu kvalitetu i porijeklo.

Mandarina sadrži oko 30 % dnevnog unosa vitamina C što jača imunitet, osobito tijekom hladnijih mjeseci koji su pred nama. Zato će Kaufland ove sezone s više od 2 000 tona domaće mandarine na policama u svojim trgovinama diljem zemlje omogućavati kupcima da se adekvatno pripreme za zimu, čuvaju zdravlje i uživaju u okusima prirode.

Kaufland posebnu pažnju posvećuje kvaliteti voća i povrća s naglaskom na svježinu i domaće porijeklo. Tako tijekom sezone više od 70 % voća i povrća nabavlja s hrvatskih polja, čime pruža podršku lokalnoj ekonomiji, a kupcima osigurava najbolji omjer cijene i kvalitete.

CONVERSATION