F Novi premium Rosé Festigia iz Agrolagune osvojio svjetsku scenu - Totally Glamourous

Novi premium Rosé Festigia iz Agrolagune osvojio svjetsku scenu

 

Agrolaguna je nedavno lansirala svoj najnoviji vinski hit –  vino Rosé Festigia iz berbe 2023. godine, a već ga je Decanter u članku "Best rosé wines beyond Provence"  uvrstio među 20 najboljih u toj kategoriji.

Naime, iako se Rosé vina najčešće povezuju s Provansom, sve više regija prepoznaje njihov potencijal, a prestižni Decanterov izbor pokazuje da novi Agrolagunin hit već osvaja svjetske kritičare i da Hrvatska i u toj vinskoj kategoriji bez problema može konkurirati najboljima na globalnoj sceni. 

 

 Prvi vrhunski Rose pod brandom Festigia lansirali smo prije samo nekoliko mjeseci, a već je uvršten među top 20 svjetskih rosea izvan Provanse. To je postignuće iznimno je poticajno za cijeli proizvodni tim Agrolagune, pogotovo zato što smo s novim vinom odmah osvojili dvije zlatne medalje na Concours Mondial de Bruxelles i Vinistri te postigli visokih 90 bodova i srebrnu medalju na Decanteru. Stoga ovo priznanje dodatno potvrđuje Agrolaguninu predanost kvaliteti, unatoč izazovima teške berbe 2023. godine, a ovakvi uspjesi donose novu energiju i motivaciju dok se pripremamo za nadolazeću berbu”- izjavio je Josip Barišić, direktor vinarstva i proizvodnje Agrolagune.


Rosé Festigia nastao je kombinacijom borgonje, terana, merlota, carmenerea, cabernet franca i cabernet sauvignona, što mu daje iznimnu kompleksnost i hedonistički karakter. Ovaj provansalski suh rosé, napunjen u elegantnu trbušastu bocu, osvaja svojim čvrstim tijelom, svježinom i bogatim spektrom aroma koje obuhvaćaju herbalno-cvjetne note oba caberneta.

S uspjesima svoga rosea Agrolaguna još jednom dokazuje svoju predanost stvaranju vrhunskih vina koja spajaju tradiciju i inovaciju, pozicionirajući Istru i Hrvatsku na svjetsku vinsku kartu.

CONVERSATION