F Penis captivus: kako ''pobjeći'' iz vagine - Totally Glamourous

Penis captivus: kako ''pobjeći'' iz vagine

 

Zamislite ovo: u jeku ste strasti, sve ide savršeno, ali odjednom se čini kao da ste zapeli. Ne govorimo o zamršenoj kosi ili odjeći, već o nečemu toliko rijetkom da biste poželjeli da je samo mit. Penis captivus je stanje u kojem penis zapne u vagini, bez mogućnosti pomicanja, a pogotovo izlaska. Iako ste možda čuli da se to događa psima, rijetko, ali ipak moguće, može se dogoditi i ljudima. No, nema potrebe za panikom! LELO donosi sve što trebate znati o penis captivus-u i kako "pobjeći" ako vam se dogodi.

Što je zapravo penis captivus?

Penis captivus nastaje kada se vaginalni mišići oko natečenog penisa naglo stegnu tijekom seksa, onemogućujući njegovo pomicanje ili izvlačenje. Mišići zdjelice se zatežu, "zaključavajući" penis na mjestu, zbog čega par ostaje zarobljen u neugodnom položaju. Taj se fenomen ponekad povezuje s vaginizmom, stanjem koje uzrokuje nehotične grčeve vaginalnih mišića, čineći penetraciju bolnom ili nemogućom. Dobra vijest je da penis captivus obično traje vrlo kratko, a uz malo strpljenja (i puno dbokog disanja), stanje se najčešće riješi samo od sebe u nekoliko minuta.

Zašto do toga dolazi?

Tijekom seksualnog uzbuđenja penis se puni krvlju, dok se vaginalni mišići tijekom orgazma ritmički kontrahiraju. U rijetkim slučajevima, te kontrakcije mogu biti toliko snažne da stišću penis, sprječavajući njegovo izvlačenje dok se mišići ne opuste prirodno. Nakon orgazma, vaginalni mišići se obično počnu opuštati, što omogućuje da se penis povuče jer erekcija slabi. U većini slučajeva sve se riješi u nekoliko minuta, kada se mišići opuste, a penis omekša. Čimbenici poput anatomskih razlika, problema s vlažnošću ili kontroom mišića mogu doprinijeti nastanku ovog rijetkog stanja. Preporuka je ostati smiren i pustiti mišiće da se prirodno opuste. Iako je penis captivus predmet rasprave i nema puno suvremene medicinske literature o tome, općenito se smatra privremenim fenomenom koji uzrokuje tek kratkotrajnu nelagodu.

Kako ''pobjeći''?

Prvo i najvažnije – nemojte paničariti. Ako vam se dogodi penis captivus, instinktivno ćete se možda uplašiti, ali panika može samo pogoršati situaciju. Pokušaj izvlačenja penisa silom može ozlijediti oba partnera i pogoršati stvari. Slično je kao sa živim pijeskom – što se više borite, situacija postaje teža. Umjesto toga, opustite se, duboko dišite i smirite jedno drugo. Kad ostanete mirni, vaginalni mišići će se opustiti, penis će omekšati i lako ćete se razdvojiti.

Ako stanje potraje unatoč svim naporima da se opustite, trebali biste potražiti liječničku pomoć. Liječnik može dati lijek za opuštanje mišića, što će ublažiti kontrakcije. Preporučuje se korištenje lubrikanta kako bi se smanjila mogućnost da do toga uopće dođe. Lubrikant smanjuje trenje i rizik od snažnih vaginalnih kontrakcija.

Još jedan koristan savjet: pokušajte zadržati dobar smisao za humor. Ako možete, pokušajte se našaliti kako biste smanjili napetost. Budimo realni, penis captivus može biti zastrašujuć u trenutku kada se dogodi, ali kada sve prođe, može biti izvor dobre šale. Zamislite kako ćete ovu situaciju prepričavati prijateljima uz piće! Malo smijeha može puno pomoći u rješavanju problema.

Ako ikad zapnete, sada znate da uvijek postoji izlaz. Penis captivus je vrlo rijetka i pomalo zastrašujuća pojava za koju niste znali da se trebate brinuti, no najvjerojatnije vam se nikada neće dogoditi. Iako se radi o medicinskoj "čudnovatosti", podsjeća nas da naša tijela ponekad čine nevjerojatne (i nepredvidive) stvari. Ako dođe do penis captivus-a, obično traje samo nekoliko sekundi ili minuta. Zato, ako se ikada nađete u takvoj situaciji, ostanite mirni, duboko dišite i pokušajte se našaliti. Velike su šanse da ćete se uskoro osloboditi i imati odličnu priču za prepričavanje.

CONVERSATION