F Peto godišnje doba: Kasno ljeto idealno je za posvetiti se sebi - Totally Glamourous

Peto godišnje doba: Kasno ljeto idealno je za posvetiti se sebi

 

Godišnji odmori su gotovi, život se s obale seli na kontinent, obaveze se gomilaju, a raspoloženje pada. Ipak, to je samo jedna strana medalje. Prema filozofiji kineske tradicionalne medicine kasno ljeto poznato je i kao "peto godišnje doba" i idealno je za brigu o sebi, pozitivne promjene i pripremu za hladnije doba godine.

Najljepše boje prirode

Postoji li išta ljepše od prirode koja polako odbacuje zeleno odijelo i presvlači se u tople boje? Odvojite vrijeme za sebe, pripremite udobnu obuću i uživajte u bojama i mirisima kasnog ljeta. Trčanje, planinarenje, vožnja biciklom ili lagana šetnja, odluka je vaša. Temperature su idealne za aktivnosti na otvorenom, a boravak u prirodi pozitivno će utjecati na fizičko i mentalno zdravlje.

 

Sezonske namirnice za dobar osjećaj

Na odmoru ste vjerojatno uživali u hrani i alkoholu više nego inače i to je sasvim u redu. Sada je vrijeme da pripremite organizam za hladnije dane. Kasno ljeto obiluje namirnicama poput grožđa, krušaka, jabuka, šljiva i bundeva, koje će poslužiti kao inspiracija za zdrave i ukusne obroke. Bogate su vitaminima i mineralima što ih čini saveznicima vašeg imuniteta.

 

Male životne radosti

Ako se pitati kada je pravo vrijeme da se razmazite, odgovor je - uvijek! Pobjegnite od svakodnevice, uživajte u wellnessu, opustite se u prekrasnoj prirodi i iznenadite nepce gurmanskim užitcima. Sve to čeka vas u Atlantida Boutique Hotelu s pet zvjezdica u Rogaškoj Slatini u susjednoj Sloveniji. Spoj tradicije i modernog, vrhunski dizajn, 76 soba i luksuznih apartmana u kombinaciji s wellness tretmanima temeljenim na svjetski poznatoj ljekovitoj mineralnoj vodi poput programa Pegaz Mg i tradicionalnim slovenskim specijalitetima u modernom ruhu recept su za punjenje baterija na izmaku ljeta.

 

Novo doba

Sada je pravo vrijeme za promjene. Razmislite o tome što vas čini sretnima, što ne, što biste voljeli promijeniti, a što zadržati u svojem životu. Kasno ljeto kao stvoreno je za ispisivanje novih poglavlja. Bilo da se radi o malim stvarima poput novih čizama ili frizure ili pak velikih koraka kao što je promjena posla ili prekid odnosa koji vas više ne ispunjava, bitno je samo da vas to čini sretnijima i mirnijima. Prigrlite promjenu kao nešto pozitivno, a poduzete korake kao stvaranje prostora za dobre stvari koje dolaze.

CONVERSATION