F Samsung Electronics osvojio je 45 nagrada, uključujući dvije zlatne, na dodjeli nagrada International Design Excellence Awards 2024. - Totally Glamourous

Samsung Electronics osvojio je 45 nagrada, uključujući dvije zlatne, na dodjeli nagrada International Design Excellence Awards 2024.

 

Tvrtka je osvojila dvije zlatne, jednu srebrnu i dvije brončane nagrade te je imala 40 finalista za inovativna dizajnerska rješenja koja unaprjeđuju životni stil i iskustvo korisnika

Samsung Electronics objavio je da je dobio priznanje za izvrsnost u dizajnu na dodjeli nagrada International Design Excellence Awards (IDEA) 2024. Među nagradama su dvije zlatne, jedna srebrna i dvije brončane nagrade, kao i 40 koje su uključene među finaliste.

IDEA - jedan je od najprestižnijih svjetskih programa dodjele nagrada za dizajn koju organizira Udruga industrijskih dizajnera Amerike (IDSA). Osnovana 1980. godine, IDEA prepoznaje postignuća u industrijskom dizajnu. IDEA je ove godine odabrala pobjednike u 20 kategorija, uključujući Dom, Potrošačku tehnologiju i Digitalnu interakciju. Ključni kriteriji za ocjenjivanje također uključuju inovacije u dizajnu, prednosti za korisnike, prednosti za društvo i još mnogo toga.

Dizajn tvrtke Samsung odražava promjenjive vrijednosti tvrtke i inovativnu tehnologiju. Tvrtka je prepoznata po izvrsnosti u dizajnu usredotočenom na životni stil i iskustvo korisnika.

"Ove su nagrade važno priznanje našoj neumornoj prednosti pomicanju granica dizajna, a istovremeno osiguravaju da naše kreacije budu prepoznate među ljudima", rekao je TM Roh, predsjednik i voditelj Centra za korporativni dizajn u tvrtki Samsung Electronics. "Bit ćemo usmjereni razvoju inovativnih dizajna koji obogaćuju živote naših korisnika i ostaju vjerni suštini svakog proizvoda."

Samsung je osvojio dvije zlatne nagrade za ove inovativne proizvode:

  • Galaxy AI UX uvodi značajke umjetne inteligencije koje poboljšavaju svaki dio života, posebno omogućujući besprijekornu komunikaciju na svakom mjestu i u svakom trenutku. Njegove značajke mogu se jednostavno koristiti u svakodnevnom životu – s Interpreterom koji nadilazi jezične barijere, Live Translate koji automatski prevodi glasovne pozive, Note Assist koji korisnicima omogućuje stvaranje inteligentnih sažetaka njihovih bilješki, Browsing Assist koji im omogućuje sažimanje i prevođenje web stranica i Chat Assist koji im omogućuje slanje teksta na jeziku na kojem im najviše odgovara.

  • Napredni dizajnerski koncepti za dodatke kućanskih aparata pod nazivom “Identitet održivog dizajna za dodatke kućanskih aparata” – odredili su tri boje za dodatnu opremu, kao što su filtri za usisavače i pročišćivače zraka, ovisno o njihovim zahtjevima za održavanjem i načinima odlaganja. Kroz ovo poboljšanje dizajna, korisnici mogu lakše prepoznati potrebe svojih dodataka, posebno ako su promijenjeni ili ažurirani.

Samsung je osvojio srebrnu nagradu za ovaj vrhunski proizvod:

  • Galaxy Z Flip 5sklopivi pametni telefon koji koristi novi oblik i veći vanjski zaslon kako bi poboljšao svako korisničko iskustvo.

Samsung je osvojio dvije brončane nagrade za ove skladne dizajne:

Galaxy Tab S9 serija povezuje prenosivost tableta sa snažnom funkcionalnošću prijenosnog računala. Njegov svestrani format, alati i aplikacije povećavaju produktivnost tijekom cijelog dana.

  • AI Vision Inside1 prepoznaje do 33 svježih namirnica koje se nalaze u fleksibilnom hladnjaku s 4 vrata™ s AI Family Hub™+2 , a zatim ispunjava popis hrane korisnika.

Od proizvoda do UX dizajna, ukupno 45 nagrada za televizore, kućanske aparate i pametne telefone

Širok raspon dizajna tvrtke Samsung proglašen je finalistima, uključujući:

  • Neo QLED 8K, televizor koji pruža impresivno iskustvo s Infinity air dizajnom.

  • Music Frame, prilagodljivi bežični zvučnik dizajniran kako bi se neprimjetno uklopio s okolinom.

  • Bespoke AI Laundry Combo™, uređaj koji objedinjuje perilicu i sušilicu.

  • Okvir za jednostavno postavljanje, koji korisnicima omogućuje podjelu zaslona u više odjeljaka radi multitaskinga i poboljšane produktivnosti. Također pruža funkcionalnost računala i pametnog monitora s pomoću jednog miša, bez daljinskog upravljača.

  • Galaxy Z Flip5 Maison Margiela Edition paket posebna je suradnja s pariškom kućom Haute Couture Maison Margiela, odražavajući njihov nedovršeni stil korištenjem posebnog uzorka šavova u sredini preklopa. Tkanina koja prekriva vanjsku stranu paketa besprijekorno spaja uređaj s haute couture estetikom ateliera Maison Margiela.

1 Od ožujka 2024. AI Vision Inside može prepoznati do 33 prehrambena artikla, poput svježeg voća i povrća. Ako namirnica nije prepoznatljiva, može biti navedena kao nepoznata namirnica. AI Vision Inside ne može identificirati ili navesti bilo koju hranu u kantama na vratima hladnjaka ili zamrzivaču. Prepoznaje prehrambene artikle na temelju modela dubokog učenja, koji se može povremeno ažurirati kako bi se poboljšala točnost.

2 Imenovanje se razlikuje od regije do regije. Sjeverna Amerika: Fleksibilni™ hladnjak s 4 vrata po mjeri s AI Family Hub™+, Latinska Amerika: Prilagođeni hladnjak s 4 vrata s francuskim vratima s AI Family Hub™+.

CONVERSATION