07/09/2024

Stručnjaci skrenuli pozornost na međuodnos fizičkog i mentalnog zdravlja žena

 

dm je na trećoj konferenciji posvećenoj ženskom zdravlju, održanoj u petak 6. rujna u Hotelu Hilton Garden Inn u Zagrebu, okupio niz stručnjaka i gostiju koji su u se u pet panela osvrnuli na teme ključne za fizičko i mentalno zdravlje žena.

dm drugu godinu za redom skreće pozornost na teme i izazove s kojima se žene susreću u svakodnevnom životu. Na drugoj dm ženskoj konferenciji u Splitu nastavili smo otvoreni razgovor, a potrebu da se o tim temama i izazovima više govori u javnosti potvrdila je i činjenica da su ulaznice za treću dm-ovu konferenciju rasprodane u kratkom roku. Ponosni smo što dm i konferencijama u Banja Luci, Sarajevu, Mostaru i Beogradu ženama pomaže da krenu na put prema boljem odnosu prema sebi te prema izgradnji kvalitetnijih i zdravijih odnosa“, izjavila je Gordana Picek, voditeljica resora nabave i marketinga za regiju Adria te prodajnu regiju u Hrvatskoj.

Teme panela na trećoj dm ženskoj konferenciji osmišljene su kako bi žene svih dobi saznale korisne informacije i dobile stručne savjete koje će moći primijeniti u svakodnevnom životu. Tako su o utjecajima menopauze na fizičko i mentalno zdravlje razgovarali specijalistica ginekologije Jadranka Belan Žuklić, specijalist psihijatrije Krešimir Puljić, specijalistica neurologije Darija Mahović Lakušić te pjevačica, voditeljica i poduzetnica Sanja Doležal.

Povezanost mentalnog i fizičkog zdravlja istaknuta je na panelu „Psihodermatologija“, u kojem su akademkinja Mirna Šitum, psihologinja Narci Menix, vizažistica Marija Butković i voditeljica Andrea Buča, istražile kako zdravlje kože utječe na psihološki status. O debljini kao zdravstvenom problemu razgovarali su specijalist interne medicine Ivan Pećin, magistar kineziologije Mario Mlinarić, te nutricionistkinja Mirela Marić, a i dva su panela bila posvećena obiteljskome životu. Sociolog i pisac Bruno Šimleša, pjevačica i poduzetnica Franka Batelić i radijski voditelj Tomislav Marić razgovarali su o razlikama koje utječu na odnose muškaraca i žena, dok su o roditeljstvu govorili psiholog Kristijan Kraljević, glumica i voditeljica Doris Pinčić Guberović te bivši nogometni reprezentativac i trener NK Jarun Jerko Leko.

Sudionice konferencije imale su priliku uključiti se u sve panele te sudjelovati na radionici face joge, a opustile su se i nasmijale uz stand up nastup Gorana Vinčića.

Konferencija je dio dm-ovih višegodišnjih nastojanja da edukacijom, otvorenim dijalogom i podrškom društveno odgovornim projektima doprinese zdravlju i dobrobiti žena. Ove godine dm je trajno snizio cijene svih uložaka, tampona i menstrualnih gaćica dm marke Jessa za najmanje 13 posto, odnosno za stopu PDV-a. U sklopu natječaja {ZAJEDNO} za bolje sutra u odabrano je osam projekata čiju će realizaciju dm podržati, a u sklopu dm ženske utrke, dm je donirao 12.000 pakiranja higijenskih uložaka za 14 osnovnih i srednjih škola, koje su se prijavile na natječaj.