F SVJETLA, MOTOR, AKCIJA!: LEXUS JE SLUŽBENI AUTOMOBIL MEĐUNARODNOG FILMSKOG FESTIVALA U VENECIJI VEĆ OSMU GODINU ZAREDOM - Totally Glamourous

SVJETLA, MOTOR, AKCIJA!: LEXUS JE SLUŽBENI AUTOMOBIL MEĐUNARODNOG FILMSKOG FESTIVALA U VENECIJI VEĆ OSMU GODINU ZAREDOM

 

• Lexus je službeni automobil 81. Međunarodnog filmskog festivala u Veneciji – La Biennale di Venezia. • Flota Lexusovih elektrificiranih vozila osigurava luksuzni prijevoz za glumce, redatelje i delegate na crvenom tepihu tijekom događanja na festivalu.

• Osma godina službene podrške Lexusa ovom festivalu odražava vrijednosti zanatske izrade, inovacija i želje za pružanjem nevjerojatnih iskustava, vrijednosti koje brend dijeli sa svijetom filma.

• Posebna instalacija na Lidu u Veneciji prikazuje uzbudljivi koncept LF-ZC, budućeg električnog sportskog sedana.

Međunarodni filmski festival u Veneciji – La Biennale di Venezia – otvoren je, a Lexus se vratio kao službeni automobil festivala osmu godinu zaredom. Ovaj događaj, jedan od najcjenjenijih i najvažnijih svjetskih festivala posvećenih filmskoj umjetnosti, pruža Lexusu savršenu priliku da predstavi stil, udobnost i vozački užitak svojih luksuznih modela.

Kao i prethodnih godina, flota Lexusovih elektrificiranih vozila osigurat će prijevoz glumcima, redateljima, VIP gostima i dužnosnicima na i s događanja na crvenom tepihu. Među slavnim osobama koje uživaju u Lexusovom iskustvu nalazi se i Sveva Alviti, ovogodišnja "kuma" festivala. U floti automobila nalaze se LBX HEV – koji je imao zapažen debi na prošlogodišnjem festivalu – NX PHEV, RX HEV i potpuno električni RZ. Svi zajedno demonstriraju Lexusovu izvrsnost u dizajnu i inovacijama, nudeći različite opcije za elektrificiranu vožnju.

Lexus je bio prisutan na crvenom tepihu sinoćnje svečanosti otvaranja i premijerne projekcije novog filma Tima Burtona "Beetlejuice Beetlejuice", u kojem glume Michael Keaton, Willem Dafoe, Monica Bellucci i Sveva Alviti. Ova prilika također je obilježila prvi angažman na festivalu talijanske glumice Miriam Leone u njenoj ulozi službene Lexusove ambasadorice. Leoneina talent, karizma i svestranost čine je idealnim odabirom za brend i naglašavaju snažnu povezanost Lexusa sa svijetom filma.

"Oduševljena sam što sudjelujem na 81. Filmskom festivalu u Veneciji s Lexusom, brendom koji savršeno odražava moju vlastitu posvećenost izvrsnosti u svakom detalju," rekla je Miriam Leone. "Imam snažnu povezanost s brendom i njegovom strašću za stvaranjem jedinstvenih i nezaboravnih iskustava, uvijek stavljajući ljude u središte svega. Jedva čekam istražiti na koje će načine 'izvanredno' biti predstavljeno u Veneciji, iskusivši čaroliju filma i Lexusovu vizionarsku kvalitetu."

Baš kao što film ima svoje "autore", Lexus teži stvaranju novih iskustava kroz pažljivu posvećenost detaljima, inovativna rješenja i izvanrednu zanatsku izradu – vrijednosti koje godinama povezuju brend i svijet filma. Obje sfere stavljaju ljude u središte onoga što rade, koristeći svoju viziju i talente kako bi prenijeli autentične, jedinstvene i nezaboravne emocije.

"Počašćeni smo što smo ponovno dio La Biennale," rekao je Paolo Moroni, direktor Lexusa u Italiji. "Film je vrhunski prikaz emocija, inovacija i talenta. Budi maštu i izaziva strast. Za nas u Lexusu, ovo je prilika da učinimo nešto inovativno. Ovdje smo s nizom elektrificiranih automobila koji su u skladu s trenutkom, ali također pružamo uvid u budućnost s novim konceptima i vizijom za još održiviju mobilnost, vjerni našoj želji da zadivimo, inoviramo i sanjamo."

Vizionarski aspekt Lexusa odražava se u instalaciji – po prvi put na Lidu u Veneciji – posvećenoj modelu LF-ZC (Lexus Future Zero Emission Catalyst). Uz slikovitu pozadinu Venecijanske lagune, ovaj koncept pruža prvi uvid u buduću perjanicu brenda, pokazujući Lexusovu želju da maksimizira potencijal koji nudi elektrifikacija i dajući oblik svojim idejama za novu eru mobilnosti.

CONVERSATION