F 68% Europljana osjeća tegobe zbog preopterećenja težinom tehnoloških uređaja koje nose na posao - Totally Glamourous

68% Europljana osjeća tegobe zbog preopterećenja težinom tehnoloških uređaja koje nose na posao

 

Rezultati istraživanja koje je proveo HONOR potaknuli su suradnju s liječnicom i učiteljicom joge dr. Rebekah Jade Lawrence, s ciljem prevencije fizičkih tegoba nastalih zbog težine uređaja koji se svakodnevno nose u poslovnim torbama

Globalni tehnološki brend HONOR nedavno je proveo novo istraživanje, kako bi obilježio predstavljanje najtanjeg pametnog preklopnog telefona na svijetu HONOR Magic V3, koje je otkrilo kako se ljudi koji putuju na posao žale na bol zbog opterećenja brojem tehnoloških uređaja koje nose sa sobom na posao i s posla.

Istraživanje provedeno na 8000 zaposlenika diljem Europe pokazalo je kako njih 67 % smatra da hibridni rad rezultira nošenjem više tehnologije, a radnici u prosjeku dolaze u ured barem četiri puta tjedno. Tako je gotovo jedan od osam ispitanika priznao kako je zabrinut za svoje dugoročno zdravlje zbog težine tehnologije koju nosi, pri čemu 51 % ispitanika nosi između tri i 10 uređaja i pripadajućeg pribora u teškim torbama prosječne težine 4,1 kg.

Da osjeća bol ili nelagodu zbog nošenja torbe na posao izjavilo je 68 % ispitanika, pri čemu je 28 % navelo bol u ramenima, 24 % bol u donjem dijelu leđa, a 18 % bol u vratu. Kako bi pomogao putnicima na posao prevladati ove tegobe, HONOR je surađivao s nagrađivanom liječnicom s preko 10 godina iskustva i instruktoricom joge, dr. Rebekah Jade Lawrence.

Ovo je u skladu s onim što znamo iz kliničke prakse, gdje su pritužbe na mišićno-koštani sustav među najčešćim razlozima za medicinske konzultacije“, komentirala je Lawrence.

"Kombinacija sjedilačkih navika i kumulativnog stresa zbog loše ergonomije — bilo zbog radnih mjesta ili nošenja tehnoloških uređaja — može dovesti do kronične nelagode."

Brojke ukazuju kako loša ergonomija torbi, u kombinaciji s težinom uređaja, može dovesti do značajne nelagode. Bol u ramenima često je posljedica nošenja teških ruksaka ili torbi na jedno rame, dok se bol u donjem dijelu leđa i vratu pogoršava zbog lošeg držanja i neujednačene raspodjele težine.”

Osim toga, dvoje od pet ispitanika ocijenilo je svoje držanje kao "prosječno", dok je 55 % priznalo da se pogrbljuje, a 56 % da iskrivljuje položaj tijela dok koristi svoj uređaj.

Loše držanje, koje se karakterizira pogrbljenošću i iskrivljavanjem položaja tijela, snažno je povezano s raznim fizičkim tegobama, uključujući bolove u donjem dijelu leđa i glavobolje. Zajedno, ove statistike naglašavaju potrebu za ergonomskim rješenjima i poboljšanim praksama nošenja kako bi se poboljšalo opće blagostanje“, objasnila je Lawrence.

Nije iznenađujuće da je 35 % ispitanika izjavilo kako bi željeli nositi manje tehnoloških uređaja, dok je 52 % otkrilo da bi platili više za jedan uređaj koji bi zamijenio više uređaja.

Uzimajući to u obzir, 3-u-1 uređaj (koji se može koristiti kao telefon, tablet i laptop) mogao bi olakšati fizičko opterećenje nošenja više uređaja kombiniranjem u jedan svestrani gadget. Korisnici na taj način mogu smanjiti fizičko opterećenje, što pomaže u smanjenju napetosti koja često nastaje nošenjem više tehnoloških uređaja, a to uključuje bolove u leđima, vratu i ramenima”, dodala je Lawrence.

Uveli smo termin za opisivanje utjecaja tehnologije na naše držanje - tehnološka torzija. S povećanjem broja dana provedenih u uredu, radnici moraju nositi svoje stvari sa sobom više nego što su navikli. To može utjecati na naše tijelo – iako često možda to niti ne primijetimo. HONOR Magic V3 ne samo da izgleda odlično, već njegova funkcionalnost 'sve-u-jednom' može pomoći u smanjenju potencijalnih dugoročnih učinaka nošenja viška tehnologije na zdravlje naših korisnika“, rekao je Avikar Jolly, direktor marketinga HONOR Europe.

Ljudima koji putuju na posao, koji su opterećeni s nekoliko uređaja, HONOR i dr. Rebekah Jade Lawrence preporučili su torbe koje bi trebali koristiti i redovite vježbe koje mogu izvoditi kako bi ublažili bol.

Savjeti dr. Lawrence za nošenje teške tehnološke opreme

  1. Redovito procjenjujte i smanjite sadržaj vaše torbe - razmislite o korištenju uređaja kao što je HONOR Magic V3 koji može zamijeniti više gadgeta, smanjujući ukupnu težinu nošenja

  2. Ruksaci sa širokim podstavljenim naramenicama, torbe na rolanje i kurirske torbe sa širokim podstavljenim naramenicama koje se nose preko prsa najbolji su za nošenje tehnike na putu na posao.

  3. Izbjegavajte torbe s jednim remenom na ramenu i prevelike torbe

  4. Promijenite stranu na kojoj nosite torbu ako koristite dizajn s jednim remenom

  5. Pravilno namjestite naramenice kako bi torba bila blizu vašeg tijela i na odgovarajućoj visini

  6. Uzmite pauze u nošenju torbe kada je to moguće, posebno tijekom dugih putovanja na posao

Istezanja dr. Lawrence

Nadahnute HONOR Magic V3, vježbe dr. Lawrence pomažu onima koji osjećaju nelagodu ili bol zbog tereta višestrukih uređaja umanjiti bol.

CONVERSATION