F Bajkoviti otok Lošinj bio je domaćin Svjetskog Prvenstva u malom nogometu 2024. - Totally Glamourous

Bajkoviti otok Lošinj bio je domaćin Svjetskog Prvenstva u malom nogometu 2024.

 

Bajkoviti otok Mali Lošinj i nogometno igralište u uvali Čikat od 7. do 10. listopada postali su srce malonogometnog svijeta - s ponosom su ugostili WMF Svjetsko prvenstvo za žene i U23 Svjetsko prvenstvo 2024. godine. Ovi prestižni turniri okupili su vrhunske sportaše i nadolazeće zvijezde iz cijelog svijeta, pružajući im priliku da se natječu u atmosferi uzbudljivih vještina, strasti i međunarodnog prijateljstva.

Na Svjetskom prvenstvu za žene sudjelovalo je 6 reprezentacija, naglašavajući brzi rast ženskog malog nogometa. Nakon žestoke konkurencije, SAD je postao prvak, porazivši Meksiko u dramatičnom finalu (1:1, 3:4 penali), dok je Slovačka zauzela treće mjesto.

Svjetsko prvenstvo U23 ugostilo je 8 momčadi, pružajući platformu za mlade talente kojima je suđeno da postanu buduće zvijezde. Slovačka je osvojila naslov pobjedom nad Češkom (2:2, 5:6 penali), dok je Srbija osvojila treće mjesto nakon odlučujuće pobjede 3:0 protiv Azerbajdžana.

U Svjetskom prvenstvu za žene sudjelovali su Kostarika, Češka, Meksiko, Rumunjska, Slovačka, SAD, a U23 Svjetsko prvenstvo okupilo je države: Austrija, Azerbajdžan, Kolumbija, Češka, Engleska, Indija, Srbija, Slovačka.

Na svečanosti otvaranja govorili su Filip Juda, predsjednik WMF-a i Ninoslav Vidović, izvršni direktor prodaje i marketinga Lošinj Hotels & Villas.

Lošinj je bio savršeno okruženje za natjecanje svjetske klase i kulturnu razmjenu. Prirodne ljepote otoka i toplo gostoprimstvo ostavili su neizbrisiv dojam na sudionike i gledatelje, čineći WMF Svjetsko prvenstvo 2024. nezaboravnim nogometnim iskustvom u Hrvatskoj.

Ovaj nesvakidašnji događaj ne samo da je proslavio globalni duh malonogometnog nogometa, već je i predstavio uvalu Čikat, Mali Lošinj i otok Lošinj kao vrhunsku destinaciju za međunarodne sportske događaje.

CONVERSATION