F Predstavljen Croatia Summer Camp - nova društveno odgovorna inicijativa Valamara u održivom obiteljskom turizmu - Totally Glamourous

Predstavljen Croatia Summer Camp - nova društveno odgovorna inicijativa Valamara u održivom obiteljskom turizmu

 

Prva sezona projekta u čijem su fokusu djeca i mladi te lokalni kampovi, klubovi i udruge iz kategorije sporta, umjetnosti ili edukacije okupila je čak 55 kampova i više od 3000 djece

Nova digitalna platforma Croatia Summer Camp by Valamar - inovativna, društveno odgovorna inicijativa održivog obiteljskog turizma koja okuplja sportske, edukativne i umjetničke kampove na jednome mjestu predstavljena je u Poreču, u sklopu Sport Festa koji se ovih dana održava u sportskoj dvorani Žatika. Ova platforma je prva takva u Hrvatskoj i cilj joj je omogućiti lokalnom stanovništvu, gostima i turistima da lako i jednostavno pronađu različite aktivnosti za djecu i tinejdžere, a lokalnim organizatorima klubova da se besplatno oglašavaju i pronađu put do potencijalnih korisnika njihovih usluga.

Croatia Summer Camp je više od web stranice, to je inicijativa za poticanje suradnje između lokalnih organizatora kampova, različitih klubova i udruga s jedne strane te stanovnika, gostiju i turista koji su zainteresirani i traže dodatne aktivnosti za mlađe članove svoje obitelji s druge strane. Lansiranjem ove platforme, Valamar se kao odgovorna kompanija, ponovno aktivno uključuje u zajednicu, obogaćuje kulturna iskustva i ostaje predan održivom turizmu. Naša vizija je stvoriti budućnost u kojoj obitelji imaju pristup širokom spektru ljetnih kampova diljem Hrvatske, čime omogućujemo svima da se osjećaju dobrodošlo i ravnopravno sudjeluju u svim aktivnostima”, istaknuo je Ivica Vrkić, direktor sektora marketinga u Valamaru.

Prilikom predstavljanja projekta održana je i prigodna panel rasprava te je prikazan video koji je dočarao kako je Croatia Summer Camp ove godine izgledao. Okupljenima su se obratili i sudionici, organizatori kampova, koji su podijelili svoja iskustva iz prve sezone te iz prve ruke istaknuli koristi koje im je donijela platforma Croatia Summer Camp.

Uz igru je najlakše učiti, a u našem kampu upravo kroz igru učimo djecu o važnim stvarima u životu, ne samo u sportu. Drago nam je da smo ušli u suradnju s Valamarom. Platforma Croatia Summer Camp nam je već ove prve godine donijela mnoge benfite, lakše dolazimo do publike, a i mi i Valamar imamo zajednički cilj – pronaći djeci zanimaciju koja će pozitivno utjecati na njih. Veselimo se dugoročnoj suradnji“, rekao je Danko Cvjetićanin, organizator košarkaškog kampa Basketball Adventure.

Uz njega na panelu su sudjelovali i Miha Rojina, iz nogometnog kampa Juventus Football Academy, Danko Cvjetićanin, organizator košarkaškog kampa Basketball Adventure, Valentina Trandafilović, suorganizatorica Tinker Labs STEM kampova te Tonči Bilić, predsjednik Hrvatske Glazbene Mladeži i programski direktor Međunarodnog kulturnog centra Hrvatske glazbene mladeži u Grožnjanu. I svi su se složili da je projekt Croatia Summer Camp upravo ono što je trebalo lokalnoj zajednici i djeci koja dolaze u destinacije.

Kampovi su inače podijeljeni u tri glavne skupine: sport, umjetnost i edukaciju. Sportski programi uključuju aktivnosti kao što su nogomet, vaterpolo, jedrenje i drugi sportovi čiji je cilj unapređenje motoričkih vještina, tjelesno zdravlje i timski rad. Umjetnički programi nude, pak, radionice glazbe, slikarstva, plesa i kazališta i pritom potiču kreativnost i otkrivaju svijet umjetničkog izražavanja. Edukacijski programi kao posebna kategorija pružaju priliku za učenje kroz interaktivne STEM radionice i projekte, omogućujući djeci usvajanje novih znanja na zabavan način. Prve godine, 2024., ova inicijativa je okupila čak 55 kampova i više od 3000 djece i ponudila raznovrsne aktivnosti od nogometa i jedrenja do STEM edukacija i glazbenih radionica.

Pozivamo sve kampove i udruge koji se još nisu uključili u ovu veliku inicijativu da se pridruže. Sudjelovanje je besplatno, a donosi brojne prednosti za sve uključene dionike. Cilj je pružiti djeci i mladima široku paletu mogućnosti za kvalitetno i zabavno provođenje odmora te dodatno poticati suradnju s lokalnim zajednicama i turističkim organizacijama. Želimo da Croatia Summer Camp postane prepoznatljiv projekt u cijeloj regiji, sinonim za kvalitetne i raznovrsne sadržaje koji inspiriraju djecu i čine njihovo ljeto nezaboravnim“, zaključio je Ivica Vrkić, direktor sektora marketinga u Valamaru.

Više je informacija o projektu i kako se u njega uključiti dostupno je na platformi - Croatia Summer Camp by Valamar.

CONVERSATION