F Super ideja za vikend! Mali grad u susjedstvu ima najčarobniju zabavu za obitelji - Totally Glamourous

Super ideja za vikend! Mali grad u susjedstvu ima najčarobniju zabavu za obitelji

 

Celje je poznato kao grad grofova i mjesto legendi, s najvećim srednjovjekovnim dvorcem u Sloveniji, destinacija s predivnim zaleđem i vrhunskom gastronomijom, no otkad je u tom gradu, udaljenom tek nekih sat vremena od Zagreba, otvoren Tehnopark, najveći park znanosti, tehnologije i inovacija, postao je još omiljenije odredište za obiteljski odmor. Pobjeći od rutine uvijek je dobra ideja, osobito kad se  - baš kao što će u narednim tjednima biti u Celju - privlačnost destinacije spoji s mogućnošću izvrsnog smještaja i mnoštvom zabave za djecu.

Gdje odsjesti?
Sve do 22. prosinca (i onda ponovo od 3. siječnja 2025.) Hotel Evropa ima izvrsnu ponudu - povoljan obiteljski vikend paket za 299 eura koji uključuje dva noćenja i besplatni smještaj za jedno ili dvoje djece do 12 godina. Uz to, ponuda uključuje i besplatni parking, luksuzni buffet doručak i obiteljsku ulaznicu za Tehnopark Celje, Tropsku kuću i Celjski dvorac. Odlučite li se u Celje stići vlakom, autobusom ili možda biciklom, bit ćete dodatno nagrađeni. Naime, u hotelu s više od 150 godina tradicije i odličnim položajem na jednom od najljepših celjskih trgova, po dolasku vas čeka piće dobrodošlice i mogućnost kasne odjave.

 

Retro računarstvo

Nostalgičari, zaljubljenici u tehnologiju i mladi doći će na svoje 26. i 27. listopada od 10 do 17 sati kada je u Tehnoparku Celje na programu Retro računarstvo. Posjetitelji će se moći prisjetiti omiljene zabave iz djetinjstva u duhu "zabavno-strašnih" igara koje će impresionirati i mlađe generacije.

 

Halloween znanstveni party
Uoči Halloweena, i Tehnopark Celje priprema tematski program prigodno nazvan Tjedan strašne znanosti. Tijekom sedam dana, od 26. listopada do 3. studenog (izuzev 28. listopada i 1. studenog, kad Tehnopark neće raditi) održavat će se brojne kreativne radionice i druženja s robotima, posjetitelji će moći uživati u inženjerskom kutku, šetnji kroz sobu strave, izradi svijeća za Halloween i Halloween akademiji… Posebno veselo i uz puno glazbe, smijeha i plesa bit će na partyju “Strašno rajanje” u Tehnoparku 31. listopada, od 14 do 15.30 sati. Ponesite svoje najbolje kostime za Halloween i zabavite se!

 

Čarobni dan na Celjskom gradu
Istog dana, 31. listopada, održava se i Čarobni dan na Celjskom gradu. To mjesto, koje se uzdiže nad gradom, odakle se pruža predivan pogled i na kojem dominira srednjovjekovni dvorac, impresivno je samo po sebi. Nekadašnji grad grofova uoči Halloweena ugostit će vješticu Kiradu, vitezove, mađioničare koji će izvoditi Veronikine trikove…, a kad se spusti noć vrata tajanstvenog dvorca otvaraju se samo za najhrabrije posjetitelje. Uz pratnju vodiča posjetitelji će doživjeti jezive priče i legende uz duhove, vještice i uklete duše koje su stoljećima dio povijesti ovog dvorca. Vrhunac večeri bit će Noć vještica i vatreni show od 21.45 sati.

 

Sva događanja uključena su u redovnu cijenu obilaska dvorca, no organizatori pozivaju zainteresirane da se za sudjelovanje u Čarobnom danu na Celjskom gradu prijave na: tic.celje@celje.si.

CONVERSATION